Col·lecció Jacint Ventura Queija

El material dipositat al MCNG està integrat principalment per cranis, ossos de l’esquelet postcranial i pells dels exemplars d’A. scherman i A. sapidus obtinguts durant el desenvolupament de la seva tesi doctoral. En aquell moment, la primera d’aquestes espècies constituïa una plaga agrícola important a la Vall d’Aran (Lleida) i la segona produïa danys als conreus d’arròs del delta de l’Ebre (Tarragona). La col·lecció inclou l’holotip i els paratips de la subespècie A. scherman (terrestris) cantabriae, descrita a la tesi, així com donacions de cranis i/o pells d’individus d’altres poblacions d’Arvicola o d’altres gèneres. Fins a l’actualitat els exemplars d’Arvicola dipositats al MCNG han constituït el material d’estudi d’una trentena d’articles científics i dos tesis doctorals.

Aquesta col·lecció, o part d'ella, havia estat ubicada prèviament al Departament de Biologia Animal de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i posteriorment a la col·lecció del Grup de Recerca en Biologia de Mamífers de la Universitat Autònoma de Barcelona.


No hay fotos
Detalles
EstatEn revisió
Data d'ingrés2021-12-01
Tipus d'ingrés
MatèriaZoología
TemàticaVertebrados
Grups principalsPetits mamífers
Número de registres i exemplars0
Fotos0
Espècies0
Localitats (municipis) 0

Jacint Ventura Queija

Va ingressar, com a becari, en el Departament de Zoologia de la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1983, realitzant la tesis doctoral sobre diferents aspectes de la reproducció, alimentació, distribució geogràfica, morfologia i taxonomia de les dues espècies del gènere Arvicola presents a la península Ibèrica: la rata talpera, A. scherman (abans A. terrestris) i la rata d’aigua, A. sapidus. Es va doctorar a l’any 1988. A partir de 1987 va ocupar diferents places de professor, primer a la UB i més tard a la Universitat Autònoma de...